En utfordring...?

Før helgen så jeg at det lå en utfordring og ventet på meg i AnitaK's blogg. Spent som jeg var (og nysgjerrig som jeg er) spurtet jeg inn for å se! Utfordringen lød som følger: 

"Du skal legge ut 2 oppskrifter som du har testet ut og er fornøyd med, spiller ingen rolle om det er dine egne eller fra en kokebok. Kan være lunch, middag, supper, forrett, dessert, kake eller kjeks. Kort og godt alt som kan spises. Velg så ut 4 andre som skal få utfordringen og link til disse på siden din, fortell de om utfordringen din."

Helga gikk med til familiære affærer, - så det er først nå at jeg virkelig tar utfordringen fatt!

Min første oppskrift er på en kake som min mor pleide lage. Etter hun gikk bort overtok min far oppskrifta (og bakinga). Nå er det vi ungene som har tatt opp arven:) Og kaka er GOD! Enkelt og greit. Og veldig kjekk å fryse ned i porsjoner og ta frem sånn dann og vann.Ellens gode kake:
6 egg
500 gr. sukker
100 gr. margarin
4 dl melk
500 gr. hvetemel
4 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker.

Glasur:
150 gr. smør
150 gr. brunt sukker
125 gr. kokosmasse
1/2 dl. melk

Pisk egg og sukker til eggedosis. Kok opp margarin og melk, avkjøl litt  og tilsett det i eggedosisen. Rør inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Fyll røra i en stor langpanne.

Stek ved 180 grader i ca. 30 min på midterste rille.


Bland alt til glasuren i en kjele og la det småkoke til sukkeret er smeltet. Smør glasuren utover kaka mens den er varm.


Stek kaka i 5 min. til.


Halv porsjon går fint i 26 cm's springform. Stekes da på nederste rille.


Jeg har dessverre ingen bilder av kaka, -så dere får bruke fantasien. Den blir gylden. Og veldig saftig og god! :)


Greske poteter:
ca. 1 kg poteter, vasket og skåret i klyfter.

Dressing:
1 dl god olivenolje
1 dl vann
en god sprut sitron (kan sløyfes)
1 ts. salt
2 ts oregano (eller annet egnet krydder, - avhengig av hva som skal serveres attåt)
litt pepper
presset hvitløk etter smak. (Kan sløyfes, -men er utrolig godt!)

Legg potetklyftene i en ildfast form. Bland alt i dressingen og hell over potetene. Stek midt i ovnen på 250 grader i 15-20 min, - deretter på 180 grader i 20-30 min. (alt ettersom hvor tynne kløftene er)

Disse potetene er SNADDER til grillmat, lammekjøtt feks. Server gjerne tzatziki til. Namnam!!! :)
*og NÅ fikk jeg lyst på SOMMER............... - tenker jeg og ser ut på de ca 80 cm med snø her....*

Jeg skulle jo også utfordre 4 nye, - når jeg tenker meg om...... Hm....... Jeg er ikke så gammel i dette gamet, - men jeg har da snublet over noen profiler.... Så valget denne gang faller på

:

Trollmor , det er henne jeg kan takke for at jeg i det hele tatt oppdaga denne bloggeverdenen :) - en kjenning fra barneår! :)
Martemor som har en utrolig fin og innholdsrik blogg, mye godt å lese der!
moni som VIRKELIG har sansen for lekkert interiør!! (fortaper meg helt i alt det nydelige hun viser!) og
syglad som er en MESTER med symaskinen! Kort og godt! (og så ser jeg nesten hjem til  henne herfra:) vinker over dammen!)

Håper dere tar utfordringen! Venter spent :)

2 kommentarer

moni

23.feb.2009 kl.12:08

heisann!! takk for koselig kommentar i bloggen min, utrolig kjekt!! Åsså så kjekk utfordring da, jeg elsker gode oppskrifter og er en stor samler, så dette var da spennende, jeg må tenke meg godt om for hvilke oppskrifter jeg velger nå, for jeg har sååå mange som jeg synes er utrolig gode!! de greske potetene dine hørtes lekkre ut, så de må jeg lagre og prøve en gang! takk for flotte ord om bloggen min, det varmer virkelig!! Nå skal jeg gå å titte i mine oppskriftsbøker jeg også... ha en videre fin dag!!!

trollmor

25.feb.2009 kl.00:45

Heisann:) Tusen takk for kommentar og utfordring:) skal ta den når jeg er tilbake hjemme igjen etter ei uke på farten. Skal faktisk lage min hjemmelagde lasagne til Benedikte og meg imorgen kveld, så da får vi passe på å forevige den:) Håper alt står bra til med deg, og du verden så nydelig Emma er, skjønner godt at mormor er stolt ja:) Vi snakkes snart. går turen til Molde utover våren? Klem

Skriv en ny kommentar

Mammamiia :)

Mammamiia :)

46, Østre Toten

Trønderjente, bosatt på Østlandet. Gift - med en trønder, 4 + 2 døtre, 1 barnebarn og en kanin. Har strikket så lenge jeg kan huske, heklet de siste 10 årene.

Kategorier

Arkiv

hits