Litt om hagen....

Jeg har et bed..... som jeg driver og fyller med stauder, vintergrønt og roser. Bedet er nå i sitt tredje år, - og det begynner å ligne et bed. Her blir det plantet etter innfallsmetoden, - det som ikke passer inn, eller er feilplassert, blir flyttet året etter. Slik hadde jeg tenkt å fylle hele bedet med blomster og grønt. Er det noen som har noen favorittstauder de vil tipse meg med? Staudene skal være lettstelte, - ikke spre seg ukontrollert, - og tåle en støyt. Målet er at det ikke skal være en eneste bar jordflekk. Men lengst framme er det drenert masse bak muren, - så der kan jeg ikke plante hva det skal være. Steinbedplanter kanskje? (Takløk trives der, kan det virke som)

Sånn ser det ut pr. i dag. Det er fullere enn dette, - men det kommer av at staudene ennå ikke har titta opp av bakken:

cimg0927

Bedet heller mot nord, - inn mot uteplassen vår, - og her er det VARMT om sommeren!!!!! Men det er sol i bedet hele dagen, - når det ikke er overskyet da, - som på bildet her.....

***

Mannen i Huset har vært skikkelig snill (og flink!) og lagd ei blomsterkasse nedfelt i terassegulvet. Der kan jeg også boltre meg med litt "plænts". Jeg tenkte ha en klatreplante som strekker seg oppover veggen (sørveggen), enten en kaprifol, en klematis eller ei klatrerose... Vi får se hva det blir til. Roser skal det ihvertfall være der, - i en eller annen form. Kassa er 2,5 meter lang, 40 cm bred og ganske så dyp, og godt drenert, så jeg tror det skal gå fint å ha blomster der. (må skjule luftinntak og "støvsugerutblåsningsluke")

cimg0926

Kanskje det blir en tur på Plantasjen på meg i dag?? :)

Oppå plena der står det ei trampoline, den som var nesten nedsnødd i vinter (se lenger nedi bloggen) - naboen sier det ikke har vært så mye snø på Kapp på ihvertfall 30 år, - det er så lenge han har bodd her!
Her om dagen blåste det litt:

cimg0928

Her må det visst reparatører til : "Pompel og Piiiiiiilt???"

Vind er IKKE morsomt! Heldigvis har jeg blomster i vinduskarmen så lenge....
 (drømmer seg bort til Maspalomas, - hvor denne var brukt som HEKK!)

cimg0929

 
Ha en fortreffelig dag alle sammen :)

(..sa hun og dro på plantekjøp! Fortsettelse følger....)

2 kommentarer

Rekkehuset

12.mai.2009 kl.11:02

Hei, det blir nok et fint bed! Jeg tror det hadde vært fint med noe som henger litt utfor kanten der, hva med "hageputer"? De blomstrer så fint i rosa-lilla-hvitt nå tidlig på sommeren og det virker ikke som om de krever allverden. Hvis du ikke allerede har vært der anbefaler jeg deg sterkt en tur til www.hagegal.no, der er det masse hageinspirasjon å hente og mange kunnskapsrike mennesker som er utrolig hjelpsomme. Bildegallerier er det også, så man kan kikke litt rundt på egenhånd. Lykke til, hjertelig hilsen Hanne.

amylin

12.mai.2009 kl.13:44

Fint bed og blir sikkert veldig fint med mange blomster der.

Skriv en ny kommentar

Mammamiia :)

Mammamiia :)

47, Østre Toten

Trønderjente, bosatt på Østlandet. Gift - med en trønder, 4 + 2 døtre, 1 barnebarn og en kanin. Har strikket så lenge jeg kan huske, heklet de siste 10 årene.

Kategorier

Arkiv

hits