Litt mer hage...

I går fikk jeg kjøpt en haug med planter. I dag har jeg fått dem i jorda, - men det er utrolig hvor lite det ble av det??? Kjøpte planter og espalier for over 1000 kroner jo! Men i allefall, - nå er det i jord.
Her er litt av det jeg kjøpte.... :

cimg0930


Blomsterkassa har fått ei rød rose (den vises ikke enda da, - det var bare noen små korte kvister - dessuten er den så langt til venstre at det ikke kom med på bildet....., - men det kommer, det kommer. ) ei lilje (har alltid likt disse liljene. Bare pass på så ikke klærne er borti støvbærerne! Sterk farge!!), en søyle-einer (jeg liker ikke "flate" bed...) to klematis (en rød og en rosa/hvit som skal få vokse i lag...) og en lavendel! (Mmmmmmmm) Enda er det plass til mye mer. Men jeg tenker det blir sommerblomster foreløbig, til jeg ser hva som mangler.

cimg0932


Bedet har fått ørten stauder! Tror jeg planta ca. 15 stk. så får vi se da, - hvilke som trives og hvilke som må flyttes. Som sagt, - dette bedet blir til etter innfallsprinsippet....

cimg0934

Her på bildet kan det se ut som om alle plantene er planta langs midten av bedet... det kan hende det ER sånn og.... men det har en logisk forklaring: øverst er det høye, store stauder som ennå ikke har vokst seg store. De skal danne en slags "hekk" mot plena, - og være ly for de mindre staudene nedenfor. Sola kan være temmelig sterk der, til tider, - og det kan være godt å ha litt skygge midt på dagen når sola er sterkest. Bedet har sol nesten hele døgnet, - så det blir nok sol uansett :)
Nederst er det tørr drenert masse, - og der må det nok steinbedplanter til, annet tror jeg ikke overlever der. Takløk er det eneste som jeg har fått til der hittil. Glad for tips om blomster som vokser på tørr stein... (lettere overdrevet)

***

Her er visst noe som trives i den skrinne jorda : Markjordbær!! Minstemor og jeg var under bjørka til naboen og stjal en tre-fire avleggere for to år siden, .- og de vokser og trives! Altså stjal og stjal, Fru Blom...... Bjørka til naboen står så og si på grensa vår, - og 1/3 av bjørka er sånn sett på VÅR eiendom... og det var under der vi plukka avleggere..... (tegner og forklarer) Store avlinga blir det ikke, - men du verden så deilig smak det er på de få markjordbærene som dukker opp! Og siden jeg kommer fra jordbærbygda Lensvik, kan jeg ikke være bekjent av å ha hage uten jordbær??

cimg0935

Men nok til dessert med fløte og sukker på... blir det nok ikke... *sukk*

2 kommentarer

Torhild

13.mai.2009 kl.19:24

Til og med jeg som kun har en terasse har en liten jordbæråker. Men vi sprøyter vel ikke vi???? :-) Jeg gleder meg over bildene dine Janne. Men prøv å ta mer nærbilder av plantene.

Mammamiia

13.mai.2009 kl.19:27

Det skal jeg gjøre, Torhild, - når de spretter ut :)
de ser lissom ganske så like ut foreløbig...... grønne...

Skriv en ny kommentar

Mammamiia :)

Mammamiia :)

47, Østre Toten

Trønderjente, bosatt på Østlandet. Gift - med en trønder, 4 + 2 døtre, 1 barnebarn og en kanin. Har strikket så lenge jeg kan huske, heklet de siste 10 årene.

Kategorier

Arkiv

hits